Karel Evm38s Robot Operatör Kurulum ve Programlama

Karel Evm38 Robot Operatör Programlama

Karel Evm38s robot operatör ile, firmanızı arayan müşterilerinizi profesyonel bir karşılama anonsu ile cevaplayarak ilgili departmanlara tek tuş ile otomatik olarak yönlendirebilirsiniz. Robot operatörler firmanıza hem kurumsal bir hava katar hemde tamamen arayan kişileri otomatik cevaplayarak operatör yükünü %60 oranında azaltır.

EVM38 modülleri MS26c robot operatör ve MS38C robot operatör olarak ta bilinir. Bu santrallarda kullanılan opsiyonel robot Operatör  ve ses kayıt sistemleridir. MS26c ve MS38C robot operatör programlama ve kurulumu için yazımızın devamını okuyunuz.

Eğer santralınız MS48 model ise Evm48s robot operatör programlama sayfamızı ziyaret ediniz. Evm38S robot fiyatları ayrıca sitemizde belirtilmiştir.

Karel MS26c Robot Operatör

MS26c Robot Operatör Özellikleri

Tek ses kanalına sahip olan bu modül, aynı anda tek kullanıcıya hizmet verebilir. Üzerinde 2 dakikalık Flash Hafıza (130 sn.) bulunur ve bu sayede, Robop olarak (Robot Operatör) işlev görür. Fabrika çıkışında üzerinde DRAM hafıza bulundurmadığından, sesli mesaj özelliği ancak EVM-DL eklenmesiyle mümkündür. Modül bir plastik kutu içinde gelir. Kart üzerinde 5 adet kapasite genişleme yuvası bulunur. Bunlardan 2 tanesi EVM-FL için 3 tanesi de EVM-DL için kullanılır. EVM38S aşağıdaki parçalardan oluşur:

  • EVM38S modülü,
  • EVM38S bağlantı kablosu,
  • EVM38S çevirici kablo (yalnızca belli versiyon santrallarda kullanılır)
  • Montaj şablonu, – Modülü duvara monte etmekte kullanılacak olan ikişer adet dübel ve vida,
  • EVM38S modülünü varsa diğer AK38 kutularına bağlamaya yarayan plastik tutucular.
Karel Evm38s Robot Operatör Montajı

EVM38S’in montajı modül plastik kutusunun duvara montajı ile başlar bunun için:

  1. Karel EVM38S robot operatör plastik kutusunun ön kapağı, yan yüzlerdeki küçük deliklere bir tornavida ya da benzeri ince ancak küt uçlu bir alet ile bastırılarak ve kapak öne doğru çekilerek açılır.
  2. Modül ile birlikte gelen montaj şablonu kullanılarak modülün monte edileceği yer belirlenir ve vida yerleri işaretlenir. (Bu işlem yapılırken EVM38S bağlantı kablosunun uzunluğu dikkate alınarak santrala yakın bir yere montaj yapılması gerekir.)
  3. Duvarda işaretlenen noktalara, verilen dübeller kaydırılmadan takılır.
  4. Vidalar, başları 7mm dışarda kalacak şekilde vidalanır. (Vida başlarının yüksekliği, montaj şablonunun kenarı ile kontrol edilebilir.)
  5. Modül arka kapağındaki vida boşlukları vida başlarından geçirilerek modül asılır.
  6. Kablo bağlantısı yapıldıktan sonra modülün ön kapağı kapatılır.

Karel Evm38s Robot Operatör Montajı

Önemli not : Karel EVM38S robot operatör modülü eğer MS38S R40Ga ve öncesi bir santral ile çalışacaksa, EVM38S çevirici kablonun kullanılması şarttır. Duvar montajı tamamlanan modülün kablosunun boşta kalan ucu santralın EVM konnektörüne bağlanır ve montaj tamamlanır.

Bu işlem sırasında santral kapalı olmalıdır.

Karel Evm38s Robot Operatör Programlama

Programları aşağıdaki siteyi ziyaret ederek öğrenebilirsiniz:

Kaynak: https://www.karelteknikservisi.com/karel-evm38s-fiyati/

Share this post:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir