Karel MS48 Santral Kullanım Klavuzu

Karel MS48 Santral Kullanım Klavuzu

Karel MS48 santral kullanım klavuzu cihazın çalışmasına ilişkin pek çok parametre sistemlerin zengin yazılım yapısı sayesinde müşteri taleplerine uygun olarak değiştirilebilmektedir. Bu değişiklikler program kodları ile yapılır. Sistemlerin programlanması sadece sistem yetkilisi (başlangıçta sistemin ilk abonesi) abone telefonundan yapılabilir. Programlama ile, sistem yetkilisi olarak farklı bir abone atanabilir.

Sistemler normal çalışma konumunda iken programlanamaz. Öncelikle sistem yetkilisinin sistemi programlama konumuna alması gerekir. Programlama konumuna alınan sistemde tüm parametre değişiklikleri yapıldıktan sonra, yapılan değişiklikler hafızaya kaydedilmeli ve daha sonra da sistem programlama konumundan çıkarılmalıdır. Sistemde yapılan değişiklikler hafızaya kaydedilmezse, herhangi bir elektrik kesintisi sonucunda tüm parametreleri yeniden programlamak gerekir. Program kodlarının yapısı standarttır. Tüm programlar için bir program kodu ve ardından gelen parametre kodları mevcuttur. Bu parametreler ile ilgili detaylar ilgili programların anlatımında karel ms48 kullanım klavuzu ‘nda verilmiştir. Ancak burada vurgulanması gereken önemli noktalardan bir tanesi abone ve dış hat erişim kodlarıyla ilgilidir. Pek çok programda parametre olarak abone ya da dış hat erişim kodu girilmesi gerekir. Santralların özelliklerine göre değişiklik gösteren abone ya da dış hat erişim kodlarının basamak sayılarına dikkat edilerek girilmesi önemle tavsiye edilir.

Sistem yapısı :

MS 48 DP (darbe göndermeli) veya DTMF (ton göndermeli) tip standart telefon tipleri ile çalışabilecek şekilde imal edilmiş olup, ayrıca MS48 için özel olarak üretilen akıllı telefon setleri bağlandığında santralin bir çok özelliğinden tek bir tuşa basarak yararlanılabilinir.

Enerji kesintilerinde çalışma:

Sistemin enerjisi kesildiğinde PTT hatları aşağıdaki şekilde dahili abonelere direkt olarak bağlanacaktır.

Programlar NiCd pil ile korunmakta olup elektrik kesintisinden etkilenmez, bu nedenle enerji geldiğinde sisteminiz tekrar normal çalışma durumuna geçecektir.

Özel röle bağlantısı:

Karel MS48 santral kullanım klavuzu ; kapı otomatiğini telefonunuzdan çalıştırabilmeniz için özel bir röle sistemi ile donatılmıştır. Bir anahtar işlevi gören rölenin konnektörüne kaıý otomatiğinin uçlarından herhangi birini bağlayarak, telefonunuzdan “23” yada “29” yada “151” çevirerek kapıyı açabilirsiniz. MS 48C’nin özel rölesi istenirse ilave zil devresi için de anahtar olarak kullanılabilir ( bkz. programlama ).

* ve # tuşları ( MF telefonlar için ) :

Telefon cihazınızın  tuş  takımı üzerindeki * ve # tuşlarını aktarma işlemleri için kullanabilirsiniz :

* tuşu : Bu tuşa basınca telefonunuz kapanıp tekrar açılır. Aktarma ya da ton tazeleme işlemleri için bu tuşu kullanabilirsiniz.

# tuşu : Bu tuşa basınca “çatalaltı” işlemi gerçekleşir. Aktarma ya da bilgi alma işlemleri için bu tuşu kullanabilirsiniz. Bu iki tuşa diğer tuşlara oranla daha uzun bir süre basmak gereklidir.

Çevir sesleri ve Çatalaltı tanımı:

Dahili çevir sesi : Abone mikro telefonunu kaldırdığında bu tonu alır. Bu ton herhangi bir işlem için numara çevirebileceğini gösterir. başlangıç durumunda kesik kesiktir. Programla sürekli hale getirilebilir ( bkz. programlama ).

Çalıyor sesi : Abone herhangi bir dahili aboneyi ararsa ve bu abone o anda meşgul değilse, duyulan tondur.

Meşgul sesi : Meşgul sesi aranan abonenin meşgul olduğunu, eğer dış hatta çıkılmak istendiyse o sırada o dış hattın veya hatların meşgul olduğunu gösterir.

Özel çevir sesi : Özel çevir sesi, kesikli bir ton olup, abonenin o anda aktarma durumunda olduğunu gösterir. Bir dahili ya da harici abone ile görüşme konumunda iken çatalaltı yapıldığında bu ses dinlenir.

Hatalı işlem sesi : Bu ses üç kısa ton ve bir uzun ton şekinde olup meşgul sesiyle karıştırılabilmektedir. Bu ses abone tarafından hatalı bir işlem yapıldığını gösterir.

PTT çevir sesi : PTT hattına çıkıldığında duyulan tondur. Bu tonu duyduğunuzda dış hat numaranızı çevirebilirsiniz.

Çatalaltı İşlemi : Aktarma sırasında yapılan bir işlemdir. Çatalaltı yapmak için telefonunuzun açma / kapama mandalına kısa bir süre basıp bırakmanız gerekir. MF telefonlarda # tuşu bu işlem için kullanılabilir.

Görseller

İndirme linki: Karel MS48 santral kullanım klavuzu‘nun tamamını PDF formatında buradan indirebilirsiniz.

Bu kılavuzun ilerideki sayfalarında MS serisi santral sisteminin değişik kullanımlarına ilişkin program kodları gruplanmış olarak verilmiştir. Buradaki amaç, programlayıcının ilgili gruba ilişkin programları kolayca bulması ve aynı zamanda kavramsal bütünlüğün sağlanmasıdır. Santralın programlamasına başlamadan önce aşağıdaki tüm programların okunması ve programlama sırasında girilecek tüm kodların programlamaya başlanmadan önce belirlenmesi tavsiye edilir. Ayrıca sistem yetkilisi telefonundan girilebilecek olan tüm programlar Net-Konsol (ADMIN) bilgisayar programı ile bilgisayardan da girilebilir, ki bu yöntem telefondan program girmekten çok daha kolaydır.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]

Share this post:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir